Bloggtoppen.se Nöje och Underhållning Blogglista.se Lägg till Blogg Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist Allmänt BloggRegistret.se

lördag 3 januari 2009

Julklappsspelet

Under julen var jag och familjen nere i Göteborg. Vi hälsade på några vänner strax utanför Göteborgs city, Gråbo.

Vår vänner har som tradition att istället för att köpa julklappar till var och en så spelar de "julklappsspelet" - så himla roligt och påhittigt! Var och en ska köpa julklappar för 300 kr och/eller ta gamla, begagnade saker och slå in. Alla julklapparna ska sen läggas i en hög på ett bord, snacka om värsta Mount Everest. Sen togs tärningarna fram. Om man slog en sexa eller en etta fick man ta en julklapp men om man slog en trea och hade mer en tre julklappar får man lov att skicka fram en klapp till vännen till vänster. Vissa av oss fick aldrig någon sexa eller etta och fick därför inga julklappar, men som tur var så fick vännen till höger många treor och alla fick paket.

När Mount Everest berget av julklappar försvann var det dags att öppna alla klapparna. Vissa av oss fick gamla prydnadssaker och en stulen mössa andra fick splitternya saker som en helikopter från Teknikmagasinet. En fick ett par jättefula, gamla, röda skor- hahaha. Men spelet tog inte slut här. Nu togs en timer fram och ställdes på en timma och tärningarna plockades också fram. Alla presenterade sina presenter och visade upp.... och nu började det roliga.

Vi börjar om att slå med tärningarna. Om man fick en sexa eller en etta fick man ta någon annans julklapp. De flesta bildade pakter med varandra och många av oss försökte gömma våra fina presenter från de andra så de inte tog dem - måste erkänna att jag var en av dem. Vissa klappar som helikoptern åkte runt många varv, alla ville ha den, medan andra klappar som de fula röda skorna skickades hela tiden till vänster när man slog en trea - haha. När det bara var 5 minuter kvar blev det panik, snacka om kaos. Somliga skrek efter tärningarna andra skrattade. Som tur var det inga sura miner, alla hade antigen fått i sig för mycket alkohol och fattade inget alls eller så hade man ätit för mycket och orkade inte riktigt följa med men det flesta var nog trötta eftersom spelet höll på långt in på natten. Jag tror klockan slog 04.00 på natten när spelet tog slut.

Otroligt roligt, roligare än vad man kan tro!!! Dessutom otroligt påhittigt. Så tips till nästa jul, testa! Man kan till och med dra det så långt som att köpa för ännu mindre och ta med mera begangade saker. Det är riktigt roligt att få något lite mer antikt och personligt - något unikt. En av de julklapparna jag fick var en t-shirt som någon hade gjort själv - jättesöt! Den var en av mina favoriter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar