Bloggtoppen.se Nöje och Underhållning Blogglista.se Lägg till Blogg Topplista Favoritlistan.se Blog Toplist Allmänt BloggRegistret.se

måndag 5 januari 2009

Agera!

Gillar du att shoppa? Jag vet att jag gör det men frågan är hur mycket vår jord orkar med.

Vår planet ligger i utkanten av en galax i ett oändligt universum. Om vi backar tillbaka många hundra år så trodde vi att jorden var alltings centrum. Efter några hundra år drog vi en ny slutsats - vi är inte alltings centrum. Vår värld blev då mycket större. Vi började förstå och forska mera. Vi gjorde fantastiska framsteg inom industrisamhället och teknikvärden. Men framgångar har ett pris. Ett berg av avfall och sopor börjar växa och växa. Vi började behandla vår planet som om vi en dag i framtiden skulle kunna byta ut den mot en annan. Tyvärr är det inte möjligt, allafall inte i dagsläget, och därför bör vi ta hand om vår värld.

Så kan vi ta hand om vår planet? Kan vi tänka mer miljövänligt? Vi måste ändra vår livsstil men den viktigaste frågan är; kan vi ändra på oss i tid och i såna fall hur då?

Varför inte blicka in i avfalls- och återvinningsvärlden... Hur många människor i världen lever på vår planet? Kankse mer än 6,5 miljarder människor. Tänk då att alla vi människor producerar avfall, fatta då hur mycket avfall som bildas - det är enormt. Endast i Sverige under år 1999 producerade vi ca 420 kg hushållsavfall per invånare. Vårt avfall leder till miljöskador både synliga sådana och osynliga. Titta bara utanför ditt fönster eller nästa gång du åker in till stan så kommer du garanterat se ett godispapper eller ett gammalt kvitto på middagen igår ligga på trotoarkanten eller vid gräsmattan. Något bör göras, men vad och kommer vi hinna innan det är försent att agera?

Jag tänker inspireras! Jag ska börja ett litet projekt där jag ska sy om två gamla skjortor till något nytt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar